Kan din virksomhed ha' fordel af en professionel bestyrelse?Kan din virksomhed ha' fordel af en professionel bestyrelse?
Måske især i ejerledede virksomheder er indehaver på mange områder ret alene med sine overvejelser og udfordringer.
Kan et eksternt medlem af bestyrelse eller advisory board give målbar værdi, - fungere som fortrolig sparringspartner, - påvirke virksomhedens udvikling positivt?

Det emne behandler nBoard i en artikel. Find artiklen her:
https://lnkd.in/dXZUhp4


Sådan arbejder en Topklasse-bestyrelse


Bestyrelser har en række bundne opgaver i relation til overvågning, regnskaber og compliance. Men den slags punkter på dagsordenen er bagudrettede, så jo mere effektivt, kan man kan behandle dem og kommer videre til at tale om fremtiden, jo bedre er det for selskabet.

 

En interessant artikel – ’sådan arbejder en topklassebestyrelse’ - som jeg har læst på Bestyrelsesguiden, refereres til en undersøgelse der viser at den top-tunede bestyrelse lykkes med at bruge mindre tid på at se tilbage, og mere tid på at se fremad end gennemsnittet.

 

Elementært, svært: Også en bestyrelse skal lære af den seneste periode, - men bruge størstedelen af tiden på at arbejde fremad. Som det kan resumeres af artiklen

Topbestyrelser bruger relativt mere tid på at se fremad. Det giver mening, da svaret på kommende udfordringer i henseende til ændringer i markedet, i direktionen eller blandt konkurrenterne kun undtagelsesvist findes ved at se i bakspejlet. Prioriter i stedet de opgaver, der handler om fremtiden.

 

Kilde: Bestyrelsesguiden